Bezele
Sursa Bezele
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
200g albus
200g zahar tos
200g zahar farin
½ lingurita suc de lamaie
Un farf cutit sare
Mod de preparare:
Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.
Punem compozitia intr-un pos si formam bezele de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot.
Eu le-am rostogolit prin zahar foarte fin, dupa ce s-au racit, dar aceasta etapa a fost optiunea mea si nu este neaparat necesara.
Pofta buna!
Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.
Punem compozitia intr-un pos si formam bezele de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot.
Eu le-am rostogolit prin zahar foarte fin, dupa ce s-au racit, dar aceasta etapa a fost optiunea mea si nu este neaparat necesara.
Pofta buna!