contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bezele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Pentru salata de boeuf am folosit maioneza din 3 galbenusuri, asa ca din albusuri am facut bezele.
 Am folosit:
- 3 albusuri
- 180 g zahar pudra, dat prin sita
- sucul din 1/2 lamaie
- un praf de sare
   Am batut albusurile spuma, cu praful de sare, cu mixerul. Cand spuma e tare, adaugam zaharul, treptat. Chiar daca se moaie putin compozitia, aceasta se va intari cand adaugam zeama de lamaie. Batem pana cand bezeaua e foarte tare, pana cand aceasta nu cade de pe o lingura intoarsa.

  Punem compozitia intr-un pos/cornet si formam gramajoare intr-o tava cu hartie cerata.  


   Cateva le-am facut cu nuca deasupra. Am copt 2 tavi deodata, cele cu nuca fiind in tava de sus, s-au bronzat nitel, dar gustul nu a fost afectat.
 Coacem la cuptorul incins, la 120-140, 1h 20 min, apoi le lasam sa se raceasca tot in cuptor.

 O parte le-am lasat simple, si cateva le-am facut un decor din ciocolata topita.

 Si o poza cu puiu" care a insistat - s-a intins, cat e ea de lunga, pe gresie - sa linga castronul :


Articol recomandat de http://silvia-unaalta.blogspot.com/2009/11/bezele.html