Bezele Cu Piersici Parfumate Si înghetata De Vanilie
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert minunat!Dulce,acrisor,parfumat,moale,cremos,crocant,racoritor...o explozie de arome!
- 225 g zahar fin
- 4 albusuri
- 1 priza sare
- 6 piersici
- 110 g zahar
- 360 ml apa
- 1 scoarta de scortisoara
- 1 lingura apa de petale de portocale
- înghetata de vanilie
Starletele:
Usor de realizat,dar putin migalos,daca aveti de gînd sa si imortalizati momentul...ba pardon,desertul.
Începem cu cuptorul,care trebuie preîncalzit la 120°C
Pregatim tava.O umezim cu putina apa,apoi asezam hîrtia de copt pe tava.
Odata fixata,nu se plimba în timp ce noi aranjam gramajoarele spumoase.
Mixam albusurile cu praful de sare pîna spuma începe a se albi
si capata o textura spumoasa.Continuam cu zaharul adaugînd lingura cu lingura
pîna îl terminam.Spuma trebuie sa aibe o consistenta densa,sa fie alba si sa luceasca.
Începem cu cuptorul,care trebuie preîncalzit la 120°C
Pregatim tava.O umezim cu putina apa,apoi asezam hîrtia de copt pe tava.
Odata fixata,nu se plimba în timp ce noi aranjam gramajoarele spumoase.
Mixam albusurile cu praful de sare pîna spuma începe a se albi
si capata o textura spumoasa.Continuam cu zaharul adaugînd lingura cu lingura
pîna îl terminam.Spuma trebuie sa aibe o consistenta densa,sa fie alba si sa luceasca.
Asezam gramajoare de spuma pe hîrtia de copt si le dam la cuptor timp de 1h si 20 m.
Eu nu am facut mini bezele,ci sase mari...ca asa am vrut eu :P
Daca nu va place aspectul asta Home Made,se poate forma spuma cu poshul fara probleme.
Eu nu am facut mini bezele,ci sase mari...ca asa am vrut eu :P
Daca nu va place aspectul asta Home Made,se poate forma spuma cu poshul fara probleme.
Dupa timpul de coacere,oprim focul si lasam bezelele în cuptor pîna la racirea completa.
Între timp ne ocupam de piersici.
Le spalam bine,apoi le taiem în patru,si îndepartam sîmburii.
Adaugam apa,scortisoara,zaharul,apa din petale de portocali într-un vas,
si amestecam pe foc mediu pîna se dizolva zaharul.Adaugam sferturile de piersici
si le fierbem aproximativ 5 minute pîna se înmoaie putin,apoi le decojim pielita.
Pielita nu se arunca,ci se pune din nou în apa parfumata si se lasa la fiert
pîna se reduce la jumatate/pîna obtinem un sirop mai subtirel.
Le spalam bine,apoi le taiem în patru,si îndepartam sîmburii.
Adaugam apa,scortisoara,zaharul,apa din petale de portocali într-un vas,
si amestecam pe foc mediu pîna se dizolva zaharul.Adaugam sferturile de piersici
si le fierbem aproximativ 5 minute pîna se înmoaie putin,apoi le decojim pielita.
Pielita nu se arunca,ci se pune din nou în apa parfumata si se lasa la fiert
pîna se reduce la jumatate/pîna obtinem un sirop mai subtirel.
Îl strecuram de pielite si îl lasam la racorit.Cînd e rece,îl turnam peste piersici.
Desertul se asambleaza înainte de a fi servit.
Asezam cîte o bezea pe farfurie,îi crapam putin vîrful ,iar în acest loc,
stabilizam bila de înghetata.Piersicile le asezam lînga bezea,
iar deasupra stropim cu 1-2-3 linguri din siropul parfumat!
Asezam cîte o bezea pe farfurie,îi crapam putin vîrful ,iar în acest loc,
stabilizam bila de înghetata.Piersicile le asezam lînga bezea,
iar deasupra stropim cu 1-2-3 linguri din siropul parfumat!
Delicios!
Notita:
-un desert practic,pentru ca se poate pregati cu o zi înainte si asambla direct înainte de a fi servit
-piersicile lasate peste noapte în sirop,sînt si mai aromate a doua zi
-apa din petale de portocali sau de trandafiri,eu o gasesc în Reformhaus