contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bezele Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Photobucket
Photobucket    Am facut un Tiramisu si am ramas cu 4 albusuri nefolosite, doar nu era sa le arunc... M-am hotarat sa fac bezele, dar am cautat o reteta mai altfel, si am gasit ceva mai deosebit pe blogul lui Amalia.
 Asadar, avem nevoie de :
- 4 albusuri
- 240 g zahar pudra (eu l-am cernut, pt ca uneori are cocoloase)
- o lingura malai
- 2 linguri cacao
- putina zeama de lamaie
  Am frecat albusurile cu zaharul, pe bain-marie, avand grija ca vasul in care am amestecat sa nu atinga apa care fierbea. Am omogenizat amestecul, apoi l-am turnat intr-un vas de plastic si am mixat cu mixerul. Compozitia era tare moale ma inceput, am crezut ca in veci nu se va intari... dar am insistat cu mixatul, comp. s-a intarit, apoi am adaugat si putin zeama de lamaie, cam 2 lingurite, si mi-a iesit o frumusete de bezea. Am adaugat malaiul, am mai mixat un minut. Apoi am adaugat cacaoa, am amestecat cu o lingura, dar nu trebuie prea mult amestecat, ca sa ramana linii de cacao prin bezea.         
Photobucket
       Ideal ar fi fost sa pun compozitia intr-un cornet si sa spritez bezele frumusele, dar de lene, am pus cu lingura, si le-am pus cam mari :) adica in final mi-au iesit mega-bezele, mananci una si te saturi, ca-s dulci tare.
  Am copt in cuptorul preincalzit la 140 de grade, 1 h 20 min, si le-am lasat la racit tot in cuptor. Se topesc in gura, asa-s de bune :)
  Desigur, trebuie sa-l amintesc pe ajutorul de bucatar, strumfita mea nazdravana, care trebuie sa-si bage nasucul si degetelele peste tot... Bezelele le-am batut cu ea in brate, nu vroia nici cum sa se dea jos de pe mine... :)
Photobucket

Articol recomandat de silvia-unaalta.blogspot.com