contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bezea Cu Aroma De Pepene

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Vremea-i numai buna pentru a face o bezea.

Ingrediente:
  • 170 g albus (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • cateva picaturi esenta de pepene galben
  • 250 g smantana lichida
  • 50 g ciocolata
  • 3-4 picaturi otet
In plus:
1 lgt otet (pentru degresat ustensilele)

Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.
2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.
4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat, iar albusurile devin lucioase si formeaza creste tari. Adauga esenta si mixeaza pana la inlobarea acesteia.
5. Traseaza un cerc (20 cm diametru) pe spatele unei hartii de copt, pune hartia intr-o tava.
6. Pune compozitia intr-un pos si urmeaza conturul cercului, iar apoi umple-l. Mai pune un rand de bezea pe marginea cercului si introdu tava in cuptor (seteaza cuptorul pe ventilatie, daca ai un cuptor pe gaz coace bezeaua cu usa intre-deschisa) pentru 1h-1 h 30 min. Dupa ce s-a copt las-o sa se raceasca.
7. Mixeaza 200 ml smantana lichida rece pana cand capata volum si consistenta, si aseaza-o pe bezea.
8. Topeste ciocolata impreuna cu 30g smantana lichida, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Picura ciocolata deasupra bezelei.
S-aveti pofta!