Best Crepes In Paris (clatitele Cele Mai Bune Din Paris)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Am colindat Parisul in lung si-n lat si am descoperit peste tot mici standuri unde se vindeau clatite sau Crepes cum le numesc francezii. In fiecare din aceste standuri era cam aceeasi selectie de umpluturi: banane si nutella, mere razalite si zahar brun cu scortisoara, miere si nuci, etc.
Si pentru ca aceasta reteta este extrem de simpla si singurul secret la clatitele frantuzesti este ca trebuie facute fooooarte subtiri – m-am gandit sa postez aceasta reteta pentru ca fiecare sa recreeze putin din admosfera pariziana in bucataria sa.
Avem nevoie de:
- 1 cana faina alba
- 2 oua
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana apa minerala-sifon preferabil (apa minerala de la Coca-Cola este de fapt sifon)
- 1/4 lingurita sare
- 2 linguri de unt topit
1. Amestecati ouale cu faina, apoi aduagati si restul ingredientelor. Amestecati pana se formeaza o compozitie omogena.
2. Incalziti o tigaie non stick pe foc si adaugati 4 picuri de ulei.
3. Turnati cate o jumatate de polonic de compozitie si intindeti bine in tigaia incalzita in prealabil. Formati o clatite cat mai subtire. Prajiti-o cam 2 minute sau pana devine aurie, apoi intoarceti-o si mai prajiti-o 30 sau 40 de secunde.
Serviti cu difetite umpluturi cum ar fi:
- Nutella si banane feliate subtire
- Mere razalite amestecate cu scortisoara si zahar brun
- Cascaval razalit si sunca amestecate cu smantana
- Telelmea si smantana
- Nuci si miere de albine
POFTA BUNA!!!