Berbecut Macerat La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Carne de berbecut frageda si suculenta. Un adevarat rasfat culinar!
Ce iti trebuie (poza1):
- 1 kg de pulpa de berbecut
Pt macerat:
- 100 ml ulei de masline
- 1 pahar vin alb (nu apare in poza)
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 2 lingurite maghiran
- sare, piper
- 3-4 catei de usturoi pisat
Plan de lucru:
- amestecam ingredintele pt macerat si obtinem baitul. Cu acest bait masam bine carnea (poza 2). Lasam berbecutul 48 de ore la frigider intr-un bol acoperit cu folie (poza 3).
- luam carnea din bol si o asezam intr-un vas termorezistent (poza 4). Acoperim cu ulei si cu baitul ramas. Am mai presarat putin cimbru pe deasupra. Am acoperit vasul (poza 5). Dam la cuptor pentru aproximativ 2 ore, timp in care din cand in cand stropim carnea cu sosul in care fierbe. Daca este nevoie, se mai adauga apa. Intoarcem carnea si pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos pe ambele fete. (poza 6)
- Pofta mare! (pozele 7 si 8)
Timp de preparare: 150 minute (fara a include timpul cat sta la frigider pt macerare)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita