contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bensone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand vreau un dulce italienesc rapid si usor dau o privire la retetele Laurei, care intotdeauna sunt o inspiratie. Asa s-a intamplat si in cazul bensone-lui care mi-a iesit perfect din prima. Multumesc Laura!

Ingrediente
- 125 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de la o lamaie sau portocala
- 125 g iaurt gras
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- zahar pudra
- granule de zahar
Mod de preparare
   Se mixeaza untul moale cu zahar, zahar vanilat si coaja de citrice. Se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare. Se sparg ouale si se incorporeaza pe rand.
   Se cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea. Se adauga la compozitie si se amesteca pana incepe sa se lege aluatul. Se rastoarna compozitia, care are o consistenta usor lipicioasa, pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
   Se presara cu zahar pudra si se modeleaza sub forma ovala. Se pudreaza din nou cu zahar si se presara cu granule de zahar care se apasa usor in aluat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.
comentarii