contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Beigli Cu Nuca - Dios Bejgli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Ingrediente aluat pentru 2 sucituri :
200 gr unt (sau margarina)
600 gr faina
100 gr zahar praf
2 galbenusuri
1 praf sare
30 gr drojdie proaspata
200 ml smantana
50 ml lapte
1 ou pentru uns aluatul
Ingrediente umplutura :
150 ml apa
250 gr zahar
4 linguri miere de albine
250 gr nuca macinata
250 gr nuca maruntita
100 gr stafide
1/2 lingurita cafea macinata
1 fiola esenta rom
1/4 lingurita scortisoara macinata
2-3 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta vanilie)
Preparare :
Aluat:In 50 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie impreuna cu 1 praf de sare . Intr-un vas punem 600 gr faina , 200 gr unt (margarina) , 100 gr zahar praf ,2 galbenusuri de ou ,laptele in care am dizolvat drojdia si 200 ml smantana si incepem sa lucram bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga in care presaram un pic de faina si il dam la rece pentru 2 ore.
Umplutura: Punem 150 ml apa intr-un vas la fiert la care adaugam 4 linguri miere de albine si 250 gr zahar. Lasam pe foc pana zaharul se topeste apoi adaugam 250 gr nuca macinata si 250 gr nuca maruntita ( in mojar , sau taiata bucatele cu cutitul ) si fierbem timp de 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam stafidele , 1/2 lingurita cafea macinata , 1/4 lingurita scortisoara macinata , esenta de rom , esenta de vanilie (sau zaharul vanilat ) . Amestecam si lasam umplutura sa raceasca .
Scoatem aluatul de la rece si ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile . Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita. Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul ( atentie sa nu rulati starns suciturile , lasati cat mai lejer ). Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil , ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.
Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite(sau se face proba cu scobitoarea ). Se scot din cuptor ,le lasam la racit in forma , acoperite cu un prosop. Se feliaza si se pot servi .
Pofta Buna !!!

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com