contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Beef Bourguignon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am gasit aceasta minunata reteta pe site-ul FXcuisine.
Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincazi foarte usor.

  • 1 kg carne vita mai proasta (pentru ca o sa fiarba 2 ore, iar cea foarte frageda se topeste)
  • 200 g bacon
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 800 g ceapa mica (salote)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 g unt 
  • trei linguri de faina

Marinata:
  • 3 catei usturoi taiati in 4
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 1 morcov taiat mic
  • 4 cuisoare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe negru, zdrobit putin
  • patrunjel, cimbru
  • 1 l vin rosu 
  • 1 cana brandy (de mere daca se pote)

Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron.


Pune vinul si brandy



Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.
A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.



Separat strecoara marinata si incalzeste-o.
Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase.


Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.

In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile.
Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile.



Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat.


Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le.




Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.


 Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure. Pofta buna!



Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com