contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bebelusi In Paturica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Da, nu rideti, exact asa se cheama, bebelusi... Reteta nu-mi apartine, o vazusem mai demult la Paradis (puteti vedea ce poze luminoase are ea, la mine se vede ca era innorat si urita vremea, deci... lumina... pauza...) si de ziua Isabellei am pus-o in practica, adicatelea pe tava...
Lista de cumparaturi:
  • aluat frantuzesc
  • crenvursti
  • un ou
  • seminte de susan + mac
  • maioneza
Preincalzim cuptorul la 180-200 de grade... Intre timp, intindem frumos foaia de aluat, iar cu ajutorul rolei zimtate, decupam dreptunghiuri... punem o jumatate de crenvurste (eu i-am taiat in doua) si-l invelim apasind un pic pe aluatul din jurul crenvurstelui. Asezam pe tava de la aragaz, tapetata cu hirtie de copt, ungem cu oul zbatut bine si aluatul si crenvurstele, apoi presaram seminte de susan, mac (de care avem si cit de mult dorim...
Bagam tava in cuptorul preincalzit si lasam pina vedem ca aluatul se rumeneste si se "umfla-n pene"... depinde cit de colorati vrem bebelusii, mai blonzi sau mai maro...
Scoatem tava de la cuptor, ii lasam sa se raceasca si cu ajutorul unei scobitori, facem ochi, nas, gura si ceva plete din maioneza (eu am mai uns din ei si cind erau calzi si s-a topit maioneza, au ramas rasi pe cap...). Paradis facuse cu maioneza amestecata cu mustar (al meu era iute si riscam sa maninc eu toti bebelusii...
Deci... facut, pictat cu maioneza si mincati... toti bebelusii au fost mincati si de cei mici si de cei mari...





Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com