Be My Valentine
Sursa Be My Valentine
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De la inceput vreau sa fie clar: NU SARBATORESC VALENTINE's DAY
Mi se pare o sarbatoare care, intrata destul de recent la noi, nu rezoneaza cu sufletul meu.
Si, totusi, imi plac tortuletele in forma de inimioara. Asa ca, am facut si eu unul, foarte simplu si rapid.
Blatul e simplu, de pandispan
- 4 oua
- 120 g zahar
- 120 g faina (cernuta)
- 1 praf sare
Glazura
- 100 g ciocolata (cu lapte, neagra, de care vrei), taiata marunt
- 60 ml smantana grasa (20% e buna)
- 1 lingura zahar pudra
- 50 ml coniac (sau ceva cu tarie)
- zeama de la o portocala
Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana cand isi tripleaza volumul (cam 20-25 minute la viteza mare). E bine ca ouale sa fie calde inainte de a le folosi (pot fi tinute 10 minute in coaja, in apa calda). Adauga faina in ploaie si, cu o paleta, amesteca cu grija incepand din mijloc si de jos in sus, invartind castronul.
Pune compozitia in tava sub forma de inima (unsa cu unt). Coace blatul in cuptorul incalzit, la 180C pentru 20 minute. Lasa la racit in tava. Cand blatul s-a desprins de pe peretii tavii scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.
Blatul, fiind facut doar din 4 oua nu creste inalt. Niveleaza-l taind cu un cutit un capac subtire deasupra.
Amesteca ingredientele siropului si stropeste cu el blatul.
Pentru glazura incalzeste smantana usor (sa nu fiarba), pune ciocolata si amesteca sa se topeasca. Daca nu se topeste, mai pune putin pe foc. Lasa sa se raceasca putin (sa se intareasaca) si unge blatul cu ea.
Daca blatul e prea inalt si poate fi taiat in doua, fa o cantitate dubla de glazura si pune o parte intre blaturi.
Orneaza dupa cum iti place. Eu am topit putina ciocolata alba in putina smantana si, cu o punga taiata mic am scris pe tort.
Sa fiti iubiti.