Bazlama
Sursa Bazlama
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O cană iaurt
2 căni făină
O linguriţă bicarbonat
Sare (după gust)
MOD DE PREPARARE:
Se pune făina într-un castron. Se face o gaură în mijloc, unde se toarnă iaurtul, bicarbonatul şi sarea. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat de consistenţă potrivită.
Aluatul astfel obţinut se împarte în părţi egale.
Aluatul astfel obţinut se împarte în părţi egale.
Întindem foi de grosimea degetului şi mărimea unei farfurii medii.
Mama a modernizat un pic reţeta făcându-le micuţe şi adăugându-le fie branză, fie roşii uscate. În dimineaţa asta am folosit brânză feta.
Mama a modernizat un pic reţeta făcându-le micuţe şi adăugându-le fie branză, fie roşii uscate. În dimineaţa asta am folosit brânză feta.
După ce punem brânza,
împachetăm astfel
rulăm un pic cu ajutorul sucitorului pentru a subţia bazlamaua
Se coc pe rând la foc potrivit fie într-o tava de tuci, fie într-o tavă de tuci sau teflon.
Sunt super pentru un mic dejun copios şi sanătos.
rulăm un pic cu ajutorul sucitorului pentru a subţia bazlamaua
Se coc pe rând la foc potrivit fie într-o tava de tuci, fie într-o tavă de tuci sau teflon.
Sunt super pentru un mic dejun copios şi sanătos.