Bavareza In Trei Culori
Sursa Bavareza in trei culori
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
3 galbenusuri de ou,
1 esenta vanilie,
2 plicuri de zahar vanilat,
1 pachet de crema de ciocolata si trufe de la Dr. Oetker.
Ingrediente pentru sosul de ciocolata alba:
100 grame de ciocolata alba de menaj,
2 lingurite de ulei,
2 linguri de apa,
50 grame de unt.
Mod preparare:
Punem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie.
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.
Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Adaugam si 1 plic de gelatina pe care l-am dizolvat inainte. Amestecam bine.
Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca tot la fel impartita in 2. Omogenizam.
Crema cu trufe si ciocolata Dr. Oetker o batem cu laptic si cum am dizolvat gelatina pentru celelelte creme dizolvam inca un plic si pentru crema asta pe care il incorporam cand sa racit de tot. Pregatim forma de bavareza. Punem folie ce ceolofan in forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Dupa ce sa intarit crema de ciocolata punem crema de vanilie, apoi crema de trufe. Astupam cu folie si dam la frigider pana a 2-a zi.
Decor: crema de lapte praf, pe care am facuto cu apa, zahar si lapte praf. Am creat floricele, trandafir si un snurulet.
A doua zi se scoate din frigider tortul si se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou si se decozeara cu frisca, ciocolata rasa si cu ornamentele din lapte praf.
Eu am facut si un sos de ciocolata alba pe care l-am preparat in felul urmator.
Ciocolata de menaj am puso intro cratita cu apa, ulei si untul si am topito pe bain marie, apoi am lasato sa se raceasca si am turnato peste tort. Dupa aceea am decorat cu frisca si restul.