contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baton De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mod de preparare:
Facem un sirop din apa,zahar si bastonul de vanilie despicat.
(Mie-mi place sa las si pastaia,nu numai vanilia din interior)
Attached Image
Era sa uit mierea.
(punctele negre sînt din pastaie..sa nu credeti altceva )
Attached Image
Lasati sa traga un clocot scurt,
amestecati pîna se dizolva zaharul în totalitate.
Siropul este clar-usor galbui,
si are o mireasma îmbatatoare de vanile si miere.
Attached Image
Adaugam untul si amestecam mai departe pe foc lejer,
pîna s-a topit complet.
Attached Image
Adaugam laptele praf,
dupa care amestecam bine pîna nu mai ramîne nicio cocoloasa.
(Daca totusi va ramîn cocoloase,folositi mixerul cu încredere - iese perfect )
Attached Image
Crema groasa o turnam pe o tavita unsa cu unt,
sau pe o tavita pe care am întins
o fîsie de folie alimentara transparenta.
Dam batonul la racoare,pîna se intareste.
Attached Image
Attached Image
Este delicios,mai ales pentru cei care nu-s asa ciocolatosi ca mine.
Attached Image
Cui nu-i place sa aibe batonul punctulete din vanilie,poate sa-l faca cu esenta..dar nu este tot acelasi lucru .
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com