Baton De Vanilie
Sursa Baton de vanilie

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Facem un sirop din apa,zahar si bastonul de vanilie despicat.
(Mie-mi place sa las si pastaia,nu numai vanilia din interior)

Era sa uit mierea.
(punctele negre sînt din pastaie..sa nu credeti altceva )

Lasati sa traga un clocot scurt,
amestecati pîna se dizolva zaharul în totalitate.
Siropul este clar-usor galbui,
si are o mireasma îmbatatoare de vanile si miere.

Adaugam untul si amestecam mai departe pe foc lejer,
pîna s-a topit complet.

Adaugam laptele praf,
dupa care amestecam bine pîna nu mai ramîne nicio cocoloasa.
(Daca totusi va ramîn cocoloase,folositi mixerul cu încredere - iese perfect )

Crema groasa o turnam pe o tavita unsa cu unt,
sau pe o tavita pe care am întins
o fîsie de folie alimentara transparenta.
Dam batonul la racoare,pîna se intareste.


Este delicios,mai ales pentru cei care nu-s asa ciocolatosi ca mine.

Cui nu-i place sa aibe batonul punctulete din vanilie,poate sa-l faca cu esenta..dar nu este tot acelasi lucru .
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com
Facem un sirop din apa,zahar si bastonul de vanilie despicat.
(Mie-mi place sa las si pastaia,nu numai vanilia din interior)

Era sa uit mierea.
(punctele negre sînt din pastaie..sa nu credeti altceva )

Lasati sa traga un clocot scurt,
amestecati pîna se dizolva zaharul în totalitate.
Siropul este clar-usor galbui,
si are o mireasma îmbatatoare de vanile si miere.

Adaugam untul si amestecam mai departe pe foc lejer,
pîna s-a topit complet.

Adaugam laptele praf,
dupa care amestecam bine pîna nu mai ramîne nicio cocoloasa.
(Daca totusi va ramîn cocoloase,folositi mixerul cu încredere - iese perfect )

Crema groasa o turnam pe o tavita unsa cu unt,
sau pe o tavita pe care am întins
o fîsie de folie alimentara transparenta.
Dam batonul la racoare,pîna se intareste.


Este delicios,mai ales pentru cei care nu-s asa ciocolatosi ca mine.

Cui nu-i place sa aibe batonul punctulete din vanilie,poate sa-l faca cu esenta..dar nu este tot acelasi lucru .
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com