Batoane Din Cereale Cu Merișoare și Nuci
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
250 g cereale amestecate: ovăz, orz, grâu, secară
50 g merișoare
50 g stafide
100 g nuci
175 g zahăr brun
60 ml miere
175 g unt
1 linguriță de scorțișoară (sau după gust)
1 linguriță de scorțișoară (sau după gust)
Prima dată am topit într-o cratiță untul, zahărul și mierea. Trebuie să vă spun că trebuie folosit neapărat zahăr brun (nerafinat), pentru că zahărul alb este foarte concentrat, iar batoanele vor ieși foarte, foarte dulci.
Între timp, am amestecat într-un castron cerealele cu nucile și fructele uscate.
Când zahărul și untul s-au topit, am turnat sosul peste ingredientele uscate și le-am amestecat bine.
Am adăugat și scorțișoara și am amestecat din nou.
Am turnat compoziția într-o tavă în care am pus hârtie de copt și am presat-o bine cu o spatulă, astfel încât să obțin un strat uniform și compact. Tava trebuie astfel aleasă, încât grosimea compoziției să nu depășească 1 - 1,5 cm. Am dat tava la cuptor, la foc mic, până când s-a rumenit puțin compoziția (aproximativ 15 minute). În felul acesta, zahărul s-a caramelizat și a legat bine compoziția.
Am lăsat compoziția la răcit și am tăiat-o apoi în batoane. Batoanele se pot păstra într-o cutie cu capac sau ambalat individual, în folie de nailon.
Combinațiile de cereale cu semințe sau fructe uscate sunt nenumărate, rămânând la latitudinea fiecăruia să decidă ce combinație de arome vrea să experimenteze.