Batoane Dietetice Cu Gem Si Fulgi De Cereale
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
120 g margarina
200 g zahar
1 ou
180 g faina
90 g fulgi de ovaz
90 g fulgi de orz
5 g praf de copt
Vanilie
350 g gem (eu am folosit de prune)
Mod de preparare :
Margarina se mixeaza cu zaharul 5 minute,apoi se adauga oul si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza fulgii de cereale si vanilia.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt. Pe fundul tavii se intinde 2/3 din aluat(peste aluat se pune o punga si se intinde cu un pahar),apoi gemul si la sfarsit se presara restul de aluat!
Se coace 30-40 minute pana se rumeneste,la temperatura medie.Se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneza. Sunt foarte bune a doua zi daca le punem intr-o folie dupa ce se racesc complet.