contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Batoane De Granola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Granola reprezinta un preparat consumat la micul dejun si alcatuit din fulgi de ovaz, seminte, miere si fructe. Seamana putin cu muesli insa de obicei aceste ingrediente sunt amestecate si lasate usor la copt in cuptor, pentru a capata o consistenta crocanta.

Batoanele de fata reprezinta varianta “inchegata” a acestui preparat delicios, un mic dejun gustos si consistent, numai bun de impachetat si consumat la birou, la scoala ori acasa.

Raw vegan granola bars

Batoane de granola (rezulta 3 tavi in apratul de deshidratat):

- 1/3 cana ulei de cocos topit

- 1/4 cana ulei de masline extravirgin

- 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi

- 1/2 cana sirop artar

- 1/3 cana sirop agave

- 6 curmale mari fara samburi

- 1 l-ta scortisoara

- 1 praf de sare de mare

- 2 cani nuca macinata

- 2 cani fulgi de ovaz macinate

- 1 cana seminte de in macinate

- 1 cana stafide

Primele 9 ingrediente se mixeaza pana rezulta un sos uniform. Turnati sosul intr-un bol adanc. Macinati nuca, insa nu foarte marunt, cat sa se mai simta bucatele marunte. Adaugati peste sos nuca macinata, fulgii de ovaz macinati, semintele de in macinate si stafidele. Amestecati.

Adaugati apoi:

- 1 cana nuca de cocos

- 1 cana boabe de cacao (sau bucatele de ciocolata vegana)

- 1 cana caise uscate si tocate marunt

- 1/2 cana seminte de canepa sau susan crud

- 1/2 cana goji

- 1/2 cana seminte de floarea soarelui.

Turnati toate acestea peste compozitia de mai sus si amestecati bine de tot.

Puneti hartie de copt pe 3 tavi ale aparatului de deshidratat. Turnati cateva linguri de compozitie si presati-o cu palmele in forma unui patrat cu grosime de 2-3 cm (cat un baton din comert).

Deshidratati timp de 6-8 ore. In acest timp NU apasati, miscati sau intoarceti foaia de granola! Se rupe usor.

Dupa aproximativ 6 ore va prinde putina fermitate si cu mare grija o intoarcem pe partea cealalta si o lasam din nou la deshidratat pentru 10-12 ore. Dupa acest timp ar trebui sa fie crocanta.

Scoatem fiecare foaie si o taiem in batoane. Punem batoane din nou in aparat pentru cateva ore, pana cand acestea sunt crocante atat in exterior cat si in interior si nu se vor mai rupe.

Se inchide aparatul si se lasa la racit in aprat timp de 2-3 ore. Ele nu se coc, ci se deshidrateaza insa vor fi usor calde la terminare. Daca le puneti in punga cat ce se termina de deshidratat se vor inmuia. Abia dupa acest timp le puteti impacheta in pungi sau in cutii cu capac.

Se depoziteaza la loc uscat si racoros timp de 2-3 saptamani sau in congelator pt 2 luni.

Raw vegan granola bars


Articol recomandat de retete-vegane.blogspot.com