Batoane De Ciocolata De Casa Cu Alune
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 250 ml apa (o cana)
- 250 gr zahar
- 1 pachet de unt
- 3 linguri pline cu cacao
- esenta de rom (1-2 linguri depinde de concentratie)
- 800 gr lapte praf
- 100 gr alune caramelizate si maruntite (se pot folosit si alune normale dar fara sare)
Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara (de cel putin 2 l )si se pun pe foc . Cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat in patru. Cand untul s-a topit se adauga cacaoa cernuta si esenta de rom. Cand incepe sa fiarba iar , se ia de foc si se adauga laptele praf treptat. Se amesteca usor pana cand devie un pic mai moale decat un aluat de salam de biscuiti.
Se adauga alunele zdrobite, lasand cateva pentru a presara deasupra, apoi se toarna intr-o tava normala de prajitura tapetata cu hartie de copt sau folie transparenta. Se niveleaza cu mana curata , apoi se pun restul alunelor si se apasa cu mana sa intre usor in ciocolata.
Se lasa la rece cel putin 12 ore. Asta nu inseamna ca nu se poate manca dupa 1-2 ore, dar daca sta mai mult la rece se taie mult mai bine si arata mai bine dupa taiere. Asta dupa dorinta fiecaruia :) .
Se inveleste fiecare bucata de ciocolata in folie transparenta si se pastreaza la frigider . Asa se pot pune si pachetel la scoala, acuma ca a inceput scoala :) sau pur si simplu se pot servi cand vrei si se pot pastra la frigider fara a primi gust de la frigider.