Batoane De Cereale
Sursa Batoane de cereale
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 200 g mix de cereale integrale(flakes de arpacas,grîu,orz...)
- 100 g zahar brun
- 100 g unt
- 40 g miere
- 20 g sirop de agave(sau miere)
- 30 g seminte de susan
- 30 g seminte de floarea soarelui
- 30 g cocos feliat subtire
- 20 g chips de banane
- 100 g cranberries
- 50 g stafide
Ingredientele folosite,au fost toate bio .
Puteti folosi orice fel de flakes de cerale,la fel semintele.Le puteti înlocui cu ce fel de seminte doriti,sau chiar alune,fistic sau nuci(bucati pisate mai grob).Fructele deshidratate(chips de banane si cocos),de care va plac,la fel cele uscate -în loc de cranberries si stafide,puteti adauga curmale tocate,prune uscate,caise...etc..în functie de gust.Important este sa respectati cît de cît cantitatile.
Amestecam cerealele cu stafide,cranberries,chips de cocos si banane.
Stafidele le-am lasat întregi,cranberries i-am tocat grob.
Prajim putin semintele(sau nucile,alunele,fistic..etc,daca din astea folosim),
fara niciun adaos de grasimi,
Si le adaugam la amestecul de cereale.
Între timp ,topim untul pe foc mic împreuna cu mierea si siropul de agave.
Siropul de agave se foloseste ca îndulcitor.
Mie-mi place ca are o aroma usor asemanatoare cu cea a siropului de artar.
Adaugam zaharul,si amestecam,pîna acesta se dizolva complet.
Îl turnam peste cereale,amestecam.
Ungem o tava cu putin unt,întindem amestecul,nivelam,si dam la cuptor(150-160°C)
timp de aproximativ 20-30 minute.
Cu cît lasati mai mult în cuptor,cu atît mai mult se va carameliza.
Cînd scoateti tava din cuptor,nu va lasati impresionati de amestecul înca "nestabil".
Dupa ce s-a racit,rasturnam tava pe o placa(fund de taiat..ceva..),
si taiem dreptunghiuri.
Noua ni le plac mai caramelizate si mai crontzanoase.
Daca vi le plac mai moi,nu le lasati mai mult de 20 minute.
Stafidele le-am lasat întregi,cranberries i-am tocat grob.
Prajim putin semintele(sau nucile,alunele,fistic..etc,daca din astea folosim),
fara niciun adaos de grasimi,
Si le adaugam la amestecul de cereale.
Între timp ,topim untul pe foc mic împreuna cu mierea si siropul de agave.
Siropul de agave se foloseste ca îndulcitor.
Mie-mi place ca are o aroma usor asemanatoare cu cea a siropului de artar.
Adaugam zaharul,si amestecam,pîna acesta se dizolva complet.
Îl turnam peste cereale,amestecam.
Ungem o tava cu putin unt,întindem amestecul,nivelam,si dam la cuptor(150-160°C)
timp de aproximativ 20-30 minute.
Cu cît lasati mai mult în cuptor,cu atît mai mult se va carameliza.
Cînd scoateti tava din cuptor,nu va lasati impresionati de amestecul înca "nestabil".
Dupa ce s-a racit,rasturnam tava pe o placa(fund de taiat..ceva..),
si taiem dreptunghiuri.
Noua ni le plac mai caramelizate si mai crontzanoase.
Daca vi le plac mai moi,nu le lasati mai mult de 20 minute.