Batoane Cu Zmeura Si Cocos
articol scris de dora-s-sweettreasure blog dora-s-sweettreasures.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pt stratul de albus
2 albusuri
125g zahar
1 lingurita coaja de portocala rasa
45g cocos
30g orez expandat
Rasfoind deunazi revistele mele cu dulciuri mi-au cazut ochii pe aceasta reteta de snacks-uri, sau batoane, sau ...cum vreti sa le mai spuneti...tocmai bune pt micul dejun alaturi de un pahar cu latte macchiato (cafea cu lapte) sau cappuccino
Deci fara multa vorba, iata ingredientele
Deci fara multa vorba, iata ingredientele
Mod preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia
Se adauga galbenusurile pe rand
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei
Se adauga si laptele si se amesteca pana devine o compozitie vascoasa...cam asa
In tava unsa si cu hartie de copt se aseaza cu mana compozitia
Ia uitati de valurile Dunarii am facut
Se unge cu marmelada de zmeura
Si se presara arahidele macinate
Apoi se bat spuma cele 2 albusuri la care se adauga zaharul
Apoi coaja de portocala (eu am pus si de lamaie)
La sfarsit se adauga cocosul si orezul expandat
Compozitia se intinde deasupra prajiturii
Si se pune la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30-35minute pana devine aurie
Dupa copt am lasat-o la racit, am taiat apoi sub forma de barete si capatul fiecarui baton l-am inmuiat in ciocolata topita si-am lasat la uscat
Si iata-le proaspete si voioase cum rad in soare si va imbie sa le mancati...dupa ce le faceti
Reteta recomandata de Dora-s-SweetTreasures.blogspot.com
Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia
Se adauga galbenusurile pe rand
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei
Se adauga si laptele si se amesteca pana devine o compozitie vascoasa...cam asa
In tava unsa si cu hartie de copt se aseaza cu mana compozitia
Ia uitati de valurile Dunarii am facut
Se unge cu marmelada de zmeura
Si se presara arahidele macinate
Apoi se bat spuma cele 2 albusuri la care se adauga zaharul
Apoi coaja de portocala (eu am pus si de lamaie)
La sfarsit se adauga cocosul si orezul expandat
Compozitia se intinde deasupra prajiturii
Si se pune la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30-35minute pana devine aurie
Dupa copt am lasat-o la racit, am taiat apoi sub forma de barete si capatul fiecarui baton l-am inmuiat in ciocolata topita si-am lasat la uscat
Si iata-le proaspete si voioase cum rad in soare si va imbie sa le mancati...dupa ce le faceti
Reteta recomandata de Dora-s-SweetTreasures.blogspot.com