Batoane Cu Mac Si Susan
articol scris de truedelights blog
Astazi am incercat reteta de paine de casa a lui I. Serban de pe Gustos.ro.
Nu am copt insa aluatul in forma clasica de paine ci i-am dat forma de batoane impletite. Iata ce a iesit:
INGREDIENTE:
- 1 kg faina
- 1 lingura sare
- 5 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 40 g drojdie
- 550 ml apa calduta
- mac
- susan
- ou
Se freaca drojdia cu zaharul pana se
topeste apoi se pune apa calduta ,sarea si uleiul.
Se adauga faina si se framanta bine.
Eu apoi am impartit aluatul in doua.
Intr-una am pus 2 linguri cu mac
iar in cea de-a doua 2 linguri susan.
Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece.
Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat.
Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai
mari…care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug
sau dupa gust.
Se lasa sa mai creasca si in tava.
Intre timp aprindem cuptorul.
Se coc la foc potrivit timp de45 minute.
Îndosariat la:Batoane cu mac si susan Tagged: paine