Batoane Cu Frisca Si Ciocolata
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Aluat:
4 albusuri
100 g faina
100 g unt/margarina
100 g zahar
+100 ml frisca
Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 g unt/margarina
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat zaharul!
Untul/margarina se topeste partial si se adauga la albusuri;se omogenizeaza.Se incorporeaza si faina.
Pe hartia de copt se pune cate o lingura din compozitie si se intinde cate un dreptunghi de marimi potrivite.Se coc aprox 7 min,pana se rumenesc pe margini.Se dezlipeste cu ajutorul unui cutit,se ruleaza(cat sete cald) si se prinde cu o scobitoare.Se procedeaza la fel cu toate.
Frisca se bate spuma tare si se pune intr-un sprit.Se umple fiecare rulou.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se amesteca cu untul/margarina si laptele si se topeste la bain-marie.Fiecare rulou(doar caetele) se trece prin ciocolata si se lasa pe un gratar la rece.