Batoane Cu Cereale & Goji, Mic Dejun Ciocolatos Raw Vegan
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
English version: Goji, cashews & chocolate cereal bars
Happy vegan friday! Mic dejun ciocolatos, surpriza pentru baiatul meu mai mare, pasionat de ciocolata. I-a placut la nebunie. Cel mic nici nu a vrut sa auda si a fost foarte suparat ca nu i-am pregatit si lui ceva cu fructe, fara cioco… Parca briosele cu mere de ieri nu i-ar fi fost dedicate… Ma mobilizez si “repar” greseala. Aceste batoane de cereale au fost delicioase, super ciocolatoase, pline de bunatati: caju, goji, stafide, seminte, fara strop de lapte. Vegane. Raw-vegan. De post. Oricat de “anti cereale” as fi eu dimineata (you know me, pentru mine mic dejunul ideal este bagheta, brie, jambon blanc, eventualul la soare, pe malul marii), trebuie sa recunosc ca surpriza pentru pustiul meu a fost super gustoasa. E drept ca eu am servit-o ca prajitura la cafea, nu pe post de mic dejun, dar a fost delicioasa. Perfecta pentru poftele ciocolatoase pe care le am in ultimul timp. Unde mai pui ca am “scapat” de cuptor Astept sa guste si husband sa vad ce parere are… Parca vad ca vor disparea instantaneu… Batoane cu ciocolata si cereale, pline cu tot felul de goodies: caju, goji, seminte de floarea soarelui, stafide aurii… A guilty pleasure ascunsa intr-un mic dejun delicios ♥
70 g pudra de cacao, de buna calitate
70 ml ulei de cocos, extrem de putin incalzit la bain marie, in nici un caz fierbinte
120 ml sirop de agave
1 lgt lecitina (pudra)
1 sfecla mica, cruda, spalata bine, curatata de coaja si taiata cubulete
2 lingurite goji
4 linguri caju crud
4 linguri stafide aurii
4 lgt seminte de floarea soarelui, crude
6 linguri de fulgi de ovaz (simpli, fara miere, etc)
Tapetam o tavita (aprox 10 x 10 cm) cu hartie de bucatarie. Punem sfecla in blender si o transformam in piure, adaugam pudra de cacao, uleiul de cocos, siropul de agave si lecitina. Mixam bine, pana obtinem o crema densa. Transferam crema de ciocolata intr-un vas, adaugam goji, caju, stafide aurii, seminte de floarea soarelui si fulgi de ovaz. Amestecam usor, pentru a nu sfarama ingredientele. Transferam ciocolata in tava pregatita in prealabil si o pastram la frigider pana a doua zi.
Acum amestecul ciocolatos este suficient de tare pentru a fi taiat cu usurinta. Batoanele de cereale si ciocolata se servesc reci. Le pastram la frigider.
Yummi
delicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Mic dejun light & healthy: banane, iaurt, goji
- Branzica de caju (raw vegan) cu cimbru verde
- Mic dejun sanatos: hummus si seminte germinate de in & brocoli
- Salata mea colorata: mic dejun sanatos