Bascute Cu Ciuperci
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru piure:
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 2 linguri cascaval ras
- 50 g lapte
- 30 g unt
- 2-3 linguri faina
- patrunjel verde
- sare, vegeta
Pentru umplutura:
- 250 g ciuperci
- 1 ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 rosie mica
- sare, piper
Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun
ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute
taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga rosia decojita , fara seminte
si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii
si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :
cascavalul, untul, faina, laptele ,sare,
vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.
Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram
cu pesmet. Asezam gramajoare cu
piure de cartofi, iar in mijlocul lor
punem cate o lingurita cu legume calite.
Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.