contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bascute Cu Ciuperci

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

Pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare, piper

PREPARARE:

Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun
ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute
taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga  rosia decojita , fara seminte
si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii
si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :

cascavalul, untul, faina, laptele ,sare,
vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram
cu pesmet. Asezam gramajoare cu
piure  de cartofi, iar in mijlocul lor
punem cate o lingurita cu legume calite.

Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com