contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Băscuţe Cu Brânză şi Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu totii cred ca am cumparat o bascuta cu branza de la patiserie :) dar eu m-am gandit sa le prepar in casa pentru ca sunt mai bune :)


Ingrediente:
Aluat:
350 g făină
1 lingură ulei
50 ml lapte
50 g margarină topită
2 ouă
4 linguri zahar
7 g drojdie uscata
Umplutura:
200 g branză (cremă)
4 linguri zahar
Zahăr vanilat bourbon
50 g stafide
1 ou
1 lingură faină
1 lingură griş
1 galbenus
1 lingura lapte


Mod de preparare :
Umplutura:
Stafidele se pun in apă calduţă şi se lasă 25 minute.
Brânza se amestecă cu zaharul,zaharul vanilat şi ouăle.
Se adaugă grişul şi faina,se omogenizează,apoi se pun in compoziţie şi stafidele scurse.


Aluat :
Intr-un vas mare se pune faina amestecată cu drojdia şi sarea. Laptele calduţ se amestecă cu margarina topită,uleiul,zaharul si ouale ; se omogenizează. Compozitia umedă se toarnă in adancitura facută in mijlocul fainii si se amestecă cu o lingură cat se poate,apoi se continuă framantarea cu mana. Aluatul neted se acoperă cu un prosop de bucatarie şi se la 60 minute la dospit.
La masina de paine se pun ingredientele umede si sarea,apoi făina,zaharul şi drojdia uscată. Se setează pe programul de framantare +dospire.
Aluatul dospit se răstoarnă pe masa de lucru infainată şi se intinde intr-o foaie de 1-1,5 cm grosime.
Din aluat se decupează cercuri de ce marime vreţi.
O tavă (eu zic sa faceti in 2 tavi pentru ca in una sunt prea inghesuite) se tapetează cu hartie de copt şi se aşează cerculetele.
Un păharel se trece cu baza prin faină si se presează cu el mijlocul cerculetelor pentru a obtine o adâncitură.
In fiecare adâncitură se pune cate o lingura de umplutură.
Se lasă la dospit 20 minute. Gălbenuşul se amestecă cu o lingură de lapte şi se ung marginile băscuţelor.
Se coc aprox 30 minute in cuptorul preincalzit,la temepratură medie-mică.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu jeleu(peltea).



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com