Bärlauch-spätzle(spätzle Cu Leurda)
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
De cînd am vazut Spätzle-le astea pe blogul lui Johannes,tot la ele mi-a stat capul.
Între timp v-ati prins ca eu ador verdeturile,iar leurda se afla în top zece... printre primele.
Mai putin si se termina sezonul leurdei,asa ca profitati din plin cît înca se mai poate.
Hab die Spätzle in Butter geschwenkt.Einmal ganz einfach mit Räucherschinken serviert,
und die andere Variation mit gefüllte Zucchini.Sehr lecker!Danke,Johannes!
- 500 g faina
- 5 oua
- 75 g leurda
- 150-200 ml apa*
- 1 lingura rasa sare
*Daca folositi oua mari,ajunge 150 ml apa.
Eu am folosit oua de marime medie,si am adaugat 200 ml apa.
Am amestecat totul în robot 2-3 minute.
Aluatul este moale,trebuie sa curga,dar sa nu fie foarte fluid.
Desi am dispozitivul de facut Spätzle,nu am avut timp,asa ca
m-am folosit de vechea mea metoda cu punga,de altfel foarte practica :D
Spätzle-le se fierb în apa cu sare.
Cînd apa începe a clocoti usor,se taie un coltisor de la punga.
Prin apasare usoara pe punga,lasati sa curga un firicel de aluat în apa.
Cînd începe a se ridica deasupra,amestacti usor cu o lingura.
Dupa înca un minut le scoateti cu o spumiera,sau le strecurati prin sita de apa.
Varianta simpla-trase în putin unt,cu o felie de jambon crud afumat.
Sau cu bucati de dovlecei umpluti.Lecker!
Pentru ca Spätzle-le sînt destul de picante,nu necesita sosuri prea aromate.
Merg foarte bine simple,doar trase în putin unt.Sau/si cu:
-pecorino sau parmezan deasupra
-pesto de care va place
-legume grilate,coapte,aburite
Se pastreaza la rece 2-3 zile.