Barbusa Cu Prune
Sursa Barbusa cu prune
articol scris de ala_oancea blog ala-cooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si se adauga compozitia cu smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, ridicand marginile.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, ridicand marginile. Se aseaza prunele si se toarna peste compozitia cu smantana.
Se coace aprox 40 de minute.
A iesit foarte buna, numa se topeste in gura :)
Reteta recomandata de ala-cooking.blogspot.com