contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Barbeque Chicken

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Carevasazica ( asta o fi un adverb,nu stiu,si am probleme cu el ca nu stiu daca l-am scris corect),da'voi cred ca intelegeti ce vreau eu sa zic :adica ne-au napadit americanii,corect ar fi americanca, de ceva vreme si noua ne place.Asa ca la sfarsitul saptamanii trecute,adica duminica,am facut ceea ce se cheama barbeque chicken,nu chicken barberque cum as fi zis eu dupa nu-s ce model.Si a fost o adevarata experienta,ca am avut tot felul de controverse a propos de barbeque, care e sport national la ei ,la americani,da' in Europa ii critica toti pentru arsura carnii.Are si un termen la ei arsura asta adica ii zice  blackind.Carnea se marineaza intr-un sos dulce,contine zahar brun,care de fapt se caramelizeaza, iar arsura este ceva gustos si carnea ramane moale la interior.Acuma am zis sa nu spun o reteta fixa,pentru ca nu exista.Alex mi-a  explicat ca fiecare regiune cu sosul ei de barbeque.Unele-s mai bune altele mai putin.Adica si la ei ,cate bordeie atatea obicee.
In principiu,nu pot sa va spun decat ce sos a facut ea :
Eu am sa-l reduc cam la o punga de ciocanele (noi am avut 2 plus una de pupe superioare).Spun asta pentru ca sosul fiind insuficient pentru cantitateade carne, l-a mai adaugit cu ce aveam prin frigider
Dar ar trebui sa fie cam asa,pentru o punga de ciocanele:
-1 sticla hot chilli sauce de la Heinz
-2 Lg (linguri) de praf de usturoi
-2 Lg sos worchester
-2 Lg otet de vin rosu
-2 Lg de zahar brun
-1 lg (lingurita) praf de mustar .cred ca puteti foflosi linistit si 1/2 l mustar simplu
-piper
-sos tabasco,cateva picaturi bune
Ea tot gusta sosul,apoi a decis ca e prea putin si l-am inmultit cu  ketchupul ce-l  aveam prin casa,pasta de tomate si a mai dublat zaharul,worchester,usturoiul,otetul si tabasco.Toate au fost puse inrt-o tigaie si amestecate si fierte putin,pana ce sosul s-a legat si a primit gustul dorit.Apoi l-am lasat la racit.Spun ca era putin,pentru ca sosul se folosea la marinat,apoi ,intimpul frigerii carnea o ungea mereu cu o pensula.Iar sosul ramas l-am pus peste carnea din farfurie.

Dupa ce s-a racit sosul,am adaugat carnea ,am amestecat-o bine si am dat totul la rece pentru 2 ore.
Timp in care Alex incins gratarul ( 11 lei a costat acum 5 ani ,cred ca au fost cel mai bine investiti 11 lei,tot ea l-a cumparat) si  a pus carnea la fript.

Totul e ca din cand in cand sa ia flacara carnea,care se unge constant cu sosul ramas.(la fiecare intoarcere )

Apoi berea nu putea sa lipseasca de la un gratar,chiar si american.

Rezultatul mancat cu o salata simpla de rosii,ceapa,ardei si patrunjel
Vi se pare ars ? ei este atat de bun,arsura este gustoasa (caramelizata zice Alex) si nu va mai spun de sosul care il lasa friptura.Ca poze n-am facut cum stergeam tava, cu paine.


Unul din personajele cele mai impotriva arsurii,care n-a contenit in faza de preparare sa spuna cat e Alex de gresita si acum uitati-va la gura lui.Io faceam pozele asa ca pe mine nu ma puteti vedea.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com