Banh Mi - Varianta Mea
Sursa Banh Mi - Varianta Mea
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am zis ca m-am indragostit de Banh Mi, da?
Ce anume e acest Banh Mi cu care va tot innebunesc? Pai, e un sandwich vietnamez care - la fel ca toata bucataria vietnameza, in general - impreuneaza in cel mai fericit mod influente franceze cu arome asiatice.
Cum sa nu rezulte ceva delicios cand pui laolalta bagheta cu coaja crocanta, sos cremos din maioneza, sos de peste si ardei iute, porc suculent, morcovi si ridiche murate, toate acoperite de o tufa generoasa de coriandru?
Deja de 3 sambete, ne infiintam constinciosi pe Magheru, la Toan, pentru doza saptamana de bunaciune. However, am eu asa o boala, ca daca mananc ceva bun, musai vreau sa reproduc si acasa. Asa ca am inceput sa caut retete de Banh Mi. Am gasit variante multe - sa tot alegi dintre ele, dar pana la urma am facut un fel de struto-camila extra-simplificata din cauze de lene majora combinata cu dragiste eterna pentru oua ochi. Si anume: breakfast bahn mi cu salam de porc in loc de chiftelute si cu un ou-ochi in mijloc.
Orisicum, treaba e simpla si 3 banh mi-uri delicioase s-au intamplat cam asa:
- ca sa nu ma indepartez mult prea mult de original, am murat niste morcovi si ridichi. E nevoie de ei pentru textura potrivita. Suna mai complicat decat e; de fapt muratul asta se intampla foarte rapid: tai un morcov in betigase subtiri si 3-4 ridichi in feliute si mai subtiri si le acoperi cu o solutie facuta din 5 linguri otet de vin + 1 lingura miere + 100ml apa calda. Le lasi sa se balaceasca aici timp de 1 ora si gata!
- am facut sosul din 3 linguri iaurt 2% (fara maioneaza, pour le silhouette) + 1 lingura sos de peste + 1 lingura sos chinezesc iute (da' merge si cu tabasco/ketchup iute/fulgi de ardei iute aruncati inauntru)
- am prajit 3 oua ochiuri, musai cu galbenusul inca moale si marginile uspr crocante - o minune!
- am aliniat pe blat:
Bon! Si acum, pour le asamblare: am uns bagheta cu sos si peste am ingramadit cate 4 felii de salam, morcovi si ridichi, cate un ou si un mot de frunze de ceapa verde si coriandru deasupra. Am acoperit cu cealalta jumatate de bagheta si gata!
Voila ce frumusete a iesit:
Numai bun pentru un mic dejun mai cu alint, asa cum imi place mie in diminetile de weekend.
Asta a fost povestea pe ziua de azi. Ma duc sa ma conversez cu burta si sa incerc sa conving progenitura sa iasa afara, in lume!
S-aveti pofta si zi frumoasa!
Ce anume e acest Banh Mi cu care va tot innebunesc? Pai, e un sandwich vietnamez care - la fel ca toata bucataria vietnameza, in general - impreuneaza in cel mai fericit mod influente franceze cu arome asiatice.
Cum sa nu rezulte ceva delicios cand pui laolalta bagheta cu coaja crocanta, sos cremos din maioneza, sos de peste si ardei iute, porc suculent, morcovi si ridiche murate, toate acoperite de o tufa generoasa de coriandru?
Deja de 3 sambete, ne infiintam constinciosi pe Magheru, la Toan, pentru doza saptamana de bunaciune. However, am eu asa o boala, ca daca mananc ceva bun, musai vreau sa reproduc si acasa. Asa ca am inceput sa caut retete de Banh Mi. Am gasit variante multe - sa tot alegi dintre ele, dar pana la urma am facut un fel de struto-camila extra-simplificata din cauze de lene majora combinata cu dragiste eterna pentru oua ochi. Si anume: breakfast bahn mi cu salam de porc in loc de chiftelute si cu un ou-ochi in mijloc.
Ziceti voi, nu arata usor pornografic? Ma scuzati, dar mie oul-ochi moale mi se pare super sexy! (or could it be he pregnancy hormones?! hmm...)
Orisicum, treaba e simpla si 3 banh mi-uri delicioase s-au intamplat cam asa:
- ca sa nu ma indepartez mult prea mult de original, am murat niste morcovi si ridichi. E nevoie de ei pentru textura potrivita. Suna mai complicat decat e; de fapt muratul asta se intampla foarte rapid: tai un morcov in betigase subtiri si 3-4 ridichi in feliute si mai subtiri si le acoperi cu o solutie facuta din 5 linguri otet de vin + 1 lingura miere + 100ml apa calda. Le lasi sa se balaceasca aici timp de 1 ora si gata!
- am facut sosul din 3 linguri iaurt 2% (fara maioneaza, pour le silhouette) + 1 lingura sos de peste + 1 lingura sos chinezesc iute (da' merge si cu tabasco/ketchup iute/fulgi de ardei iute aruncati inauntru)
- am prajit 3 oua ochiuri, musai cu galbenusul inca moale si marginile uspr crocante - o minune!
- am aliniat pe blat:
- o bagheta taiata in 3 segmente si apoi in jumatati, pe lung
- felii salam de porc (vreo 12)
- frunzele de la 1 ceapa verde, maruntite
- frunze de coriandru (inlocuiti cu patrunjel daca nu aveti, dar coriandrul zau ca face tot schepsisul, asa ca merita cautat!)
- morcovii si ridichile murate, scurse bine
- sosul de iaurt
Bon! Si acum, pour le asamblare: am uns bagheta cu sos si peste am ingramadit cate 4 felii de salam, morcovi si ridichi, cate un ou si un mot de frunze de ceapa verde si coriandru deasupra. Am acoperit cu cealalta jumatate de bagheta si gata!
Voila ce frumusete a iesit:
Numai bun pentru un mic dejun mai cu alint, asa cum imi place mie in diminetile de weekend.
Asta a fost povestea pe ziua de azi. Ma duc sa ma conversez cu burta si sa incerc sa conving progenitura sa iasa afara, in lume!
S-aveti pofta si zi frumoasa!