Banane Prajite
Sursa Banane prajite
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce poate fi mai plăcut, decât să stai să savurezi un desert răcoritor şi gustos, în zilele călduroase de vară? Aşa că vă propun o reţetă asiatică pentru a vă relaxa la maximum!
Banane prăjite!
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 banane mai coapte de felul lor
50 g făină de porumb (amidon)
50 g făină de orez
100 ml apă
2 linguriţe de seminţe de susan uşor prăjite anterior
1 gălbenuş de ou
100 ml de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
4 cupe de îngheţată de vanilie
zahăr tos după gust
frunze de mentă sau busuioc pentru ornare
Preparare:
Curăţăm bananele de coajă şi feliem fructul de banană în bucăţi de circa 2-3 cm (eu am preferat să tai banana în diagonală)
Întrun bol, adăugăm făina de orez şi cea de porumb (amidon), şi turnând uşor apă peste ea, facem un "aluat" mai subţire. În acest aluat adăugăm gălbenuşul de ou şi seminţele de susan. Omogenizăm.
Lăsăm pentru 30 de minute acest amestec la frigider.
Încingem un wok sau o tigaie mai înaltă în care încingem uleiul.
Bucăţile de banană, le introducem în aluat şi le băgăm în uleiul încins ca să le prăjim până capată o culoare arămie.
Le întoarcem pe cealaltă parte şi continuăm prăjirea. Le scoatem când prind pe ambele părţi o culoare frumoasă, maronie, le aşezăm le prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de grăsime de pe ele.
Montăm în farfurie bucăţile de banană prăjită, punem îngheţata de vanilie peste ele, presărăm zaharul farin şi ornăm cu frunze de busuioc sau mentă!
Banane prăjite ... Done!