Banane Inghetate Invelite In Ciocolata
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Asa reteta simpla si cu gust atat de bun mai rar ... Este un desert de vis mai ales pe caldurile astea.
Mod preparare:
Curatam bananele si le taiem bucati cam de 2 cm. Infigem in fiecare bucata o scobitoare si le bagam la congelator.
Cat stau la congelator zdrobim biscuitii, alunele , covrigeii sau ce biscuiti mai aveti prin casa cu conditia sa nu fie chestii sarate. Eu le-am pus separat intr-o punga si le-am batut cu sucitorul .Le amestecam intr-un bol. Apoi topim ciocolata. Va scriu metoda cea mai simpla; punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga de plastic impreuna cu lingura de ulei. Incalzim apa intr-o oala mai mica si tinem punga in apa fierbinte pana se topeste ciocolata . Apoi luam punga o bagam intr-o cana si marginile le lasam pe langa cana. Sper sa intelegeti. Scoatem bananele din frigider si le inmuiem in ciocolata topita, apoi le trecem prin amestecul de biscuiti si alune. O sa vedeti ca ciocolata se intareste instant ( de aceea trebuiesc puse bananele la congelator inainte).
Punem bucatile de banana pe o foaie de copt si le bagam la congelator 2-3 ore pana ingheata banana .
Sunt excelente!
Reteta este preluata de pe un blog italian .
PS . Daca vreti pentru alt aspect si gust, treceti cateva prin nuca de cocos, cateva prin biscuiti si asa mai departe :)