Banane Chinezesti Prajite
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Unul dintre putinele deserturi chinezesti, imprumutat de altfel din tarile vecine. Prima data am servit acest desert cand eram in Thailanda si mi-a placut tare mult. Cand m-am intors inapoi in China, l-am gasit cu mare bucurie in restaurantele chinezesti. Ingredientele difera de la un restaurant la altul, dar reteta de baza este aceeasi.
Ne trebuiesc:
6 banane nu foarte coapte, destul de tari
150 g faina de orez (daca nu gasiti, puteti inlocui si cu faina de grau)
75 g amidon de porumb sau cartof
100 g nuca de cocos razuita
100 g zahar
125 ml apa
1 lingura seminte de susan
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
intr-un castron mai mare amestecam toate ingredientele uscate, adica faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, bicarbonatul de sodiu si sarea
turnam apa peste toate si amestecam bine, adaugam si semintele de susan, punem uleiul la incins
decojim bananele, le taiem in doua pe lung, apoi pe jumatate
trecem fiecare banana prin compozitia formata mai sus si punem la prajit in uleiul incins
le punem pe servetele pentru a se absorbi tot uleiul
le servim caldute alaturi de o mingiute de inghetata
sunt tare bune si parfumate
crocante la exterior si moi pe dinauntru
iar daca inghetata se topeste pe ele...
e semn ca trebuiesc mancate imediat! :)
Enjoy!