contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Banane Chinezesti Prajite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Unul dintre putinele deserturi chinezesti, imprumutat de altfel din tarile vecine. Prima data am servit acest desert cand eram in Thailanda si mi-a placut tare mult. Cand m-am intors inapoi in China, l-am gasit cu mare bucurie in restaurantele chinezesti. Ingredientele difera de la un restaurant la altul, dar reteta de baza este aceeasi.



Ne trebuiesc:
6 banane nu foarte coapte, destul de tari
150 g faina de orez (daca nu gasiti, puteti inlocui si cu faina de grau)
75 g amidon de porumb sau cartof
100 g nuca de cocos razuita
100 g zahar
125 ml apa
1 lingura seminte de susan
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit
intr-un castron mai mare amestecam toate ingredientele uscate, adica faina, amidonul, nuca de cocos, zaharul, semintele de susan, bicarbonatul de sodiu si sarea


turnam apa peste toate si amestecam bine, adaugam si semintele de susan, punem uleiul la incins


decojim bananele, le taiem in doua pe lung, apoi pe jumatate


trecem fiecare banana prin compozitia formata mai sus si punem la prajit in uleiul incins


le punem pe servetele pentru a se absorbi tot uleiul


le servim caldute alaturi de o mingiute de inghetata


sunt tare bune si parfumate


crocante la exterior si moi pe dinauntru


iar daca inghetata se topeste pe ele...


e semn ca trebuiesc mancate imediat! :)


Enjoy!



Articol recomandat de andreeachinesefood.blogspot.com