Banana Espresso Muffins
Sursa Banana Espresso Muffins
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Duminica am copt cu domnisoara Olguta Banana Espresso Muffins si ce fericita era pentru ca de mult timp asteapta sa facem ceva impreuna :) si nu mai spun cat s-a comentat ca miroase in toata casa a banane si nuca, nu mai putea sa astepte de pofta si am rupt un muffin in jumatate si l-am mancat in doua asa cald cum era :))
Ingrediente:
4 banane bine coapte zdrobite in blander
110 gr. zahar
50 gr. zahar brun
115 gr. unt
60 ml. lapte
1 lingurita cafea solubila
2 oua
200 gr. faina
1 pachetel praf de copt
1 lingurita rasa de sare
170 gr. ciocolata taiata bucatele cate 1:1 cm
1 cana nuca prajita si zdrobita bucati potrivite
zahar cu cristale mai mari pentru presarat mufinele
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade C se unge tava pentru mufine cu unt si se infaineaza cu faina.
Intr-un bol amestecam bananele zdrobite cu untul topit zaharul, laptele si ouale.
In alt bol amestecam faina cu praful de copt, sarea, cafeaua.
Se face o gropita in mijloc si se impatureaza toate cu o lingura apoi adaugam si ciocolata cu nuca, nu insistati foarte mult la amestecati doar cat sa se uneasca ingredientele intre ele.
Aluatul se toarna in forme 3/4 lasand loc pentru mafine sa creasca si se presara deasupra cu zahar.
Se coc 25 de minute.
La noi s-a umplut 12 portii pentru muffins si a mai ramas pentru un chec pe care l-am copt intr-o tavita mai mica pentru lasagna, daca doriti sa coaceti in forme pentru chec va zic ca la mine sa copt 40 de minute si nu ezitati sa faceti testul scobitorii pentru ca depinde de marimea tavitei :).
M-a rugat sa o pozez si cu jucariile :))
Va dorim pofta maaaaaaaaare !