Banana Cream Dessert
Sursa Banana cream dessert
articol scris de MonicaLazar blog Eat, love and be happy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat:
- 5 ouă
- 80 gr zahăr
- 2 linguri lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri miere
- 2 linguri gris
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Cremă:
- 3 banane
- 200 ml smântănă pentru frișcă
- 200 gr mascarpone
- 100 gr zahăr (se poate ajusta după gust)
- vanilie (păstaie sau esență)
- 1 lingură suc de lămăie
Glazură:
- 200 gr ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
- 30 gr unt
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se amestecă făina cu grisul, cu cacaoa și cu praful de copt. Gălbenușurile se freacă cu zahărul pănă se albesc. Se adaugă amestecul de făină și se omogenizează. Se adaugă laptele, uleiul și mierea. Se bat albușurile și se adaugă compoziției de gălbenușuri, amestecând încet de jos în sus. Se tapetează tava cu hărtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, aproximativ 25 de minute (se verifică cu o scobitoare). Se mai lasă 5 minute în cuptorul cu ușa deschisă, pentru a nu se lăsa blatul.
Din banane se face o pastă care se amestecă cu mascarponele, vanilia, sucul de lămăie. Frișca se bate cu zahărul, după care se adaugă amestecului de banane.
Pentru glazură, se amestecă ciocolata cu frișca și untul la foc mic până se obține o glazură fină.
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss