Banana Bread
Sursa Banana bread
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Banana Bread, adica Paine cu banane sau, pe romaneste, Chec cu banane, ciocolata si nuci ;-)))
Bun de tot!!! Atat de bun, incat l-am facut de vreo cinci ori. Vreo trei l-am impartit cu prietenii mei ;-)
Mi-am scris reteta in caietul meu, dar zau ca nu stiu de unde si cum, nu-mi amintesc. Oricum, multumesc!
Ingrediente:
3 banane,
250g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat Coseli,
150g unt,
2 oua,
450g faina,
1 plic praf de copt Coseli,
50g nuca macinata,
50g ciocolata neagra.
Pentru decor:
caramel,
nuci.
Mod de preparare:
Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra.
Se adauga ouale pe rand,
apoi bananele pisate cu furculita.
Cu cat sunt mai coapte, cu atat mai bine ;-)
Cerneti faina impreuna cu praful de copt.
Maruntiti ciocolata si adaugati-o impreuna cu nucile peste compozitie, amestecand usor de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava de chec, uns cu grasime si infainat,
si coaceti-l timp de o ora la temperatura medie. L-am lasat la 160, dar si la 170 de grade C.
Sa iasa din tava si alta, nu!
La final, l-am stropit cu sos caramel si am presarat bucati de nuca.