contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Banana Bread - First Shot, First Success

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Cum spui banana bread pe româneşte? Pâine cu banane? Chec cu banane? No idea. A mea este pe limba lui Shakespeare banana bread with chocolate chips. Sună bine, arată excepţional şi dacă urmăreşti instrucţiunile pas cu pas îţi iese şi ţie la fel, la fel.
1. Trebuie să încingi cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Iei o tavă de chec şi o ungi bine pe interior cu unt - peste tot, până sus pe margini.
3. Măsori ingredientele şi le ţii la îndemână pe masă:

  • 220 grame de făină
  • 110 grame zahăr
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de praf de copt
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 3 banane foarte, foarte coapte pisate precum cartofii pentru piure
  • 1 linguriţă de suc de lime sau lămâie
  • 120 grame de unt
  • 1 lingură de lapte sau lapte bătut
  • 2 ouă - le baţi numai puţin de tot
  • fulgi de ciocolată - eu nu-i cântăresc niciodată, pun la ochi; de dragul preciziei să zicem în cazul de faţă 2 linguri

4. Amesteci într-un castron făina, sarea, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt. Pui deoparte.
5. Într-un alt recipient amesteci bananele strivite cu laptele şi sucul de lime. Pui deoparte.
6. Foloseşti un al treilea bol pentru a bate untul cu zahărul până obţii o pastă omogenă, foarte deschisă la culoare. Zahărul nu este încă topit în stadiul ăsta dar nu-ţi face griji de el.
7. Pui cele două ouă şi amesteci până sunt integrate perfect în peisaj.
8. În acest al treilea bol, unde ai amestecat untul cu zahărul şi ouăle, începi să adaugi alternativ făina şi piureul de banane. O treime din făină şi amesteci. O treime de piure si amesteci. Tot aşa până ai integrat conţinutul tuturor bolurilor.
9. Arunci şi fulgii de ciocolată şi îi învârţi bine ca să-şi găsească locul perfect în compoziţie.
10. Răstorni aluatul în tavă, îl distribui uniform pe toată lungimea ei.
11. Bagi la cuptor pentru 50 de minute - setează temperatura la 180 de grade Celsius!
12. Când a expirat timpul, faci testul cu scobitoarea (sau cu un cuţit) - iese curată înseamnă că scoţi tava din cuptor, nu iese curată o mai laşi câteva minute.
13. Laşi pâinea/checul să se răcească înainte să îl tai. Mie ăsta mi se pare cel mai dificil moment. Aseară am jurat în gând că nu mă ating de el vreme de o oră şi în secunda următoare i-am desprins un colţişor. Pe care l-am mâncat.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com