Banana Bread *****
Sursa Banana bread *****
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
I-am dat 5 stele dupa cum vedeti. :)
Ca sa va dati seama de ce e mai buna decat miile de retete de chec cu banane, e musai s-o incercati.
Foarte simplu de facut si pt genul acesta de desert, reteta e minunata (zau ca nu exagerez :) )
1 pahar (cup) faina +1 lingurita bicarbonat de sodiu + 1⁄4 lingurita sare + 1 cup zahar (brun preferam noi) +1⁄2 cup ulei +1⁄3 cup lapte batut/kefir/iaurt +1 lingurita extract de vanilie +1 ou + 1 galbenus +100g nuci tocate grosier (am pus pecans) +vedetele retetei desigur: 3 banane fff coapte, facute piure
- la genul acestea de retete ingredientele uscate (mai putin nucile) si cele umede se amesteca in 2 boluri separate, apoi se imprietenesc intr-un bol, adaugand nucile la sfarsit
- eu ingredientele umede in robotul de bucatarie, amestec bine, adaug faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, amestec pana obtin o aluat fin si curgator
- intre timp pregatesc o tava de chec, o acopar cu hartie de pergmanet, incig si cuptorul la 375F (temperatura ideala pt copt prajituri a cuptorului vostru, in majoritatea retetelor temp este la 350F, cuptorul meu insa se comporta cel mai bine la 375F)
- nucile se adauga la sfarsit, amestecand manual apoi se toarna totul in forma si se coace pt 40-45 minute sau pana scobitoarea, cu care intepam checul in mijloc, iese uscata.
Taina: in fotografia de mai sus, am turnat aluatul in forma si mi-am dat seama ca nucile absentau. Le-am presarat pe deasupra et voila, am salvat checul :)
Mai jos o alta serie (am facut reteta de f multe ori) in care nucile au ajuns la timp, in aluat :)
- la genul acestea de retete ingredientele uscate (mai putin nucile) si cele umede se amesteca in 2 boluri separate, apoi se imprietenesc intr-un bol, adaugand nucile la sfarsit
- eu ingredientele umede in robotul de bucatarie, amestec bine, adaug faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, amestec pana obtin o aluat fin si curgator
- intre timp pregatesc o tava de chec, o acopar cu hartie de pergmanet, incig si cuptorul la 375F (temperatura ideala pt copt prajituri a cuptorului vostru, in majoritatea retetelor temp este la 350F, cuptorul meu insa se comporta cel mai bine la 375F)
- nucile se adauga la sfarsit, amestecand manual apoi se toarna totul in forma si se coace pt 40-45 minute sau pana scobitoarea, cu care intepam checul in mijloc, iese uscata.
Taina: in fotografia de mai sus, am turnat aluatul in forma si mi-am dat seama ca nucile absentau. Le-am presarat pe deasupra et voila, am salvat checul :)
Mai jos o alta serie (am facut reteta de f multe ori) in care nucile au ajuns la timp, in aluat :)