Banana Biscuit
Sursa Banana Biscuit
articol scris de cristinafaust blog cristinablog.aioclub.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 Banane
300Gr Piscoturi
2 Linguri Rom
1 Zahar Vanilat
Zeama de la o Lamaie
Crema:
2 Plicuri Budinca Vanilie
4 Foi Gelatina
1L Lapte
Zahar
Crema pt ornat:
250Ml Frisca Lichida
2 Linguri Nesquick
4 Foi Gelatina
Curatam bananele de coaja si le taiem in doua si apoi in iar in doua pe sectiune, le asezam pe un platou iar romul cu zaharul vanilat si zeama de la lamaie le amestecam si le turnam peste banane. Le lasam sa absoarba lichidul timp in care pregatim budinca cf instructiunilor.
Gelatina se pregateste cf instructiunlor de pe plic dupa care se amesteca cu budinca.
Intr-o forma de cozonac asezam folie de plastic dupa care piscoturile.
Turnam un strat de budinca, budinca trebuie sa fie calda, dupa care asezam bananele, iar un strat de budinca, iar piscoturi si tot asa iar la final incheiem cu piscoturi. Daca mai ramane lichid de la banane il turnati peste. Budinca e posibil sa mai ramana si sa nu fie necesara chiar toata.
Acoperiti cu folie si lasati la frigider pentru vreo 4 ore, eu am lasat-o toata noaptea, dupa care scoateti din forma, eliminati folia si ornati cu crema de frisca si fulgi de ciocolata.
Frisca lichida se bate bine pana prinde consistenta, se amesteca cu nescquick si foile de gelatina la fel pregatite cf instructiunilor de pe plic.
Prajitura am mancat-o la prietena mea Carmen si ii multumesc pentru reteta.
Pofta Buna!