Bame Pentru Iarna
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
- 1 kg bame
- 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
- 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Curata bamele de cotoare si spala-le.In 3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.
Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.
Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.
Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apacalduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acoperaborcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa ainceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul,acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet,pana a2a zi.
Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.