Bame Conservate
Sursa Bame conservate
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bamele se aşează în borcane de 420-720 gr. peste care se toarnă bulionul fierbinte. Se închid ermetic cu capace şi se pun în cuptorul de la aragaz pentru 20-30 minute dupa metoda descrisă şi la alte conserve.
Bame murate:
Se aleg bame tinere, nu prea mari. Se spală bine în apă rece, se taie codiţele şi se ţin 8-10 ore într-o soluţie făcută din 5 litri de apă, 150 gr. sare si 150 gr oţet. Astfel se elimină substanţele vâscoase din ţesuturi. Apoi se spală în multă apă şi se aşează în borcane de 720 gr. Se pun rămurele de mărar şi hrean. Se toarnă saramura fiartă şi răcită făcută din 40 gr sare şi 40 gr oţet la 1 litru de apă.
Fermentaţia durează 10-15 zile. Bamele trebuie să aibă gust plăcut iar saramura să fie limpede.