contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Balmos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pentru  ca este luna mai, musai un balmos !
2 litri de jintuiala, 1 pachet de unt de Napolact, 2 linguri  de smintina virtoasa , sare si 200 g de brinza de oaie, acestea sint ingredientele cu  care  balmosul iese nemaipomenit !
Daca  linga el se afla un castron cu supa  de salata verde, atunci  te omenesti   corespunzator !!!!
Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si  brinza de oaie . Cind clocoteste , se adauga in ploaie(slobozit) malaiul (circa 550-600 g) , se amesteca bine si  se fierba cam 30 de minute.
Se desarta intr-un vas si se lasa  la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se  va desprinde de marginile  vasului.
Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai  bine nu  il  fac deloc , uit de dieta si de toate celelalte.
Poftiti la masa !!!

 

 

 


Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com