Balmos
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Pentru ca este luna mai, musai un balmos !
2 litri de jintuiala, 1 pachet de unt de Napolact, 2 linguri de smintina virtoasa , sare si 200 g de brinza de oaie, acestea sint ingredientele cu care balmosul iese nemaipomenit !
Daca linga el se afla un castron cu supa de salata verde, atunci te omenesti corespunzator !!!!
Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie . Cind clocoteste , se adauga in ploaie(slobozit) malaiul (circa 550-600 g) , se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.
Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.
Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc , uit de dieta si de toate celelalte.
Poftiti la masa !!!