Baileys Marble Cheesecake
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ce marble? Pentru ca ar trebui sa aiba un aspect marmorat, realizat prin intrepatrunderea cremei de branza cu cea de ciocolata. Un cheesecake combinat cu ciocolata nu poate fi decat foarte foarte bun, iar daca ii adaugam si puntin Bailey's pentru aroma, obtinem o adevarata capodopera :) Incercati aceasta reteta cand doriti un desert impresionant ca aspect si gust, dar si foarte usor de pregatit.
Pentru o forma de 23 cm (poate fi si ceva mai mica) avem nevoie de:
- 500g branza dulce (2 pachete - unul cu branza degresata, unul cu branza normala)
- 3 oua
- 100 g zahar
- 200 ml smantana
- 5-6 patratele ciocolata (cu lapte, amara sau amestec)
- 70 ml Baileys (The original)
- 200 g frisca (optional)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 120 g unt
- 250 g biscuiti (un pachet cu cacao, unul simplu)
Maruntim biscuitii fie folosind tocatorul fie ii punem intr-o punga si trecem facaletul peste ei de cateva ori pana raman bucatele mici. Topim untul, il amestecam cu biscuitii, si dupa ce omogenizam bine, punem compozitia in forma cu peretii detasabili intr-un strat uniform. Punem la cuptorul incalzit la 200 grade timp de 10 minute, iar apoi lasam sa se raceasca complet.
Intre timp, pregatim compozitia de branza: mixambranza dulce cu zaharul, zaharul vanilat si smantana pana se dizolva partial zaharul. Adaugam pe rand, cate un ou si continuam sa amestecam. La sfarsit adaugam Baileys si mai amestecam putin. Turnam aproape toata compozitia peste blatul de biscuiti, mai putin 4-5 linguri pe care le vom folosi pentru efectul de marmura. Topim ciocolata si o amestecam cu branza ramasa.Punem peste compozitia din tava cate o lingura din amestecul cu ciocolata. Cu un cutit trasam dungi intre zonele unde este ciocolata.
Coacem aproximativ 1 ora la 180 de grade, pana cand mijlocul e patruns (verificam cu o scobitoare). Lasam cheesecakeul sa se raceasca si apoi il putem orna cu frisca simpla, frisca in care am adaugat putina ciocolata topita (cum vedeti in poze) sau il putem lasa cum l-am scos din cuptor. In orice caz, trebuie lasat cel putin 3 ore la frigider inainte de a-l servi. Acest desert deosebit, are aproximativ 260 calorii la 100 grame.
Coacem aproximativ 1 ora la 180 de grade, pana cand mijlocul e patruns (verificam cu o scobitoare). Lasam cheesecakeul sa se raceasca si apoi il putem orna cu frisca simpla, frisca in care am adaugat putina ciocolata topita (cum vedeti in poze) sau il putem lasa cum l-am scos din cuptor. In orice caz, trebuie lasat cel putin 3 ore la frigider inainte de a-l servi. Acest desert deosebit, are aproximativ 260 calorii la 100 grame.