Baguettes La Kitchenaid
Sursa Baguettes la KitchenAid

articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mirosul painii proaspat scoase din cuptor e cel mai minunat parfum! Recent mi-am cumparat o tava speciala pentru beghete si trebuia incercata. Rezultatul: crocanteala la exterior si pufosenie la interior.
YUUM!

Ingrediente:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
- 10 g sare de mare
Mod de preparare:
1. Pentru ca e o reteta foarte simpla, va propun sa va sufulcati manecile si sa lasati KitchenAid-ul sa-si faca treaba :) . Avand in vedere ca reteta de inspiratie propune acest lucru si faptul ca mixerul meu a somat in ultima vreme m-am gandit sa-l pun la treaba. Puneti in cuva faina, drojdia si apa calduta. Mixati timp de 7 minute pe viteza minima.
2. Adaugati sarea si mixati din noua inca 7 minute. Presarati aluatul, care trebuie sa fie de consistenta moale, cu putin faina, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l la dospit 1 h si 20 de minute. Rasturnati-l apoi pe o suprafata infarinata si impartiti-l in 2 parti egale.
3. Intindeti fiecare parte intr-un dreptunghi lunguiet si impaturiti-l gen Letter(scrisoare). Rotiti-l cu deschizatura catre voi si rulati-l din piscaturi pana obtineti o bagheta. Asezati baghetele obtinute pe tava unsa si infarinata.
4. Acoperiti tava cu un prosop umed si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Presarati-le cu faina, crestati-le si dati-le la cuptorul incins la 220 C. Pentru ca baghetele sa iasa crocante la exterior si pufoase in interior asezati sub tava de paine o tava de cuptor cu apa clocotita. Paine se va coace in baia de aburi intre 25-35 de minute(mie mi-au trebuit 35). Savurati! Sursa
YUUM!
Ingrediente:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
- 10 g sare de mare
Mod de preparare:
1. Pentru ca e o reteta foarte simpla, va propun sa va sufulcati manecile si sa lasati KitchenAid-ul sa-si faca treaba :) . Avand in vedere ca reteta de inspiratie propune acest lucru si faptul ca mixerul meu a somat in ultima vreme m-am gandit sa-l pun la treaba. Puneti in cuva faina, drojdia si apa calduta. Mixati timp de 7 minute pe viteza minima.
2. Adaugati sarea si mixati din noua inca 7 minute. Presarati aluatul, care trebuie sa fie de consistenta moale, cu putin faina, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l la dospit 1 h si 20 de minute. Rasturnati-l apoi pe o suprafata infarinata si impartiti-l in 2 parti egale.
4. Acoperiti tava cu un prosop umed si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Presarati-le cu faina, crestati-le si dati-le la cuptorul incins la 220 C. Pentru ca baghetele sa iasa crocante la exterior si pufoase in interior asezati sub tava de paine o tava de cuptor cu apa clocotita. Paine se va coace in baia de aburi intre 25-35 de minute(mie mi-au trebuit 35). Savurati! Sursa
comentarii