contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baghetute Crocante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am surprins si eu, intr-un sfarsit, baghetutele astea care au facut furori prin blogosfera :P
Le-am facut de nenumarate ori, in diverse combinatii si sint extrem de incantata de rapiditatea cu care se fac si de gustul lor grozav (...de delicioase ce sint nu am reusit sa vi le arat pana acum :D )
...veti vedea ca creeaza dependenta!!! :)))
Alina draga, saru'mana pentru masa! :)
Ingrediente pentru o portie (o tava):
- 300 g. aluat foitaj sau aluat de pizza
- 200 g. salam sau sunca, feliate foarte subtire
- 200 g. cascaval
- un galbenus
Ingrediente:

Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Se aseaza feliile de salam/sunca pe jumatate de foaie:

Se rade cascaval deasupra:

Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta cu salam/sunca, cascaval. Se apasa bine pentru scoaterea aerului (puteti sa treceti de cateva ori cu sucitorul peste aluatul impaturit) si se feliaza cu ajutorul rolei de pizza in fasii de cca. 2-3 cm. latine:

Se rasuceste fiecare fasie:

...si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:

Se ung cu galbenus de ou (in care adaugati o lingurita de lapte pentru a-l fluidiza si "manevra" mai usor) si se da tava la cuptor, la 180-200 grade C. ( adica la foc iute :P) ...pana se rumenesc baghetutele:

Eu le-am tinut cam 10-12 minute...desi dupa a patra tura nu le-am mai cronometrat :)))
Va dati seama cat sint de gustoase?! :P
Pofta mare!!!

P.S. Aluatul poate fi uns cu sos de rosii iar deasupra puteti presara susan sau mac ;)
Reteta preluata de la Alina-Lili

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com