Baghetele De Dovlecel
Sursa Baghetele de dovlecel
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca incet, incet ne luam ramas bun de la toamna, imi spuneam ca nu pot sa trec peste o reteta extrem de simpla si draga noua, adica aceste baghetele de dovlecel , care merg de minune servite alaturi de o salata de rosii.
INGREDIENTE:
- 1 kg dovlecel
- 200 g faina
- 200 g pesmet
- 2 oua
- sare, piper
- ulei
Dovleceii se curata atat de coaja, cat si de miez.
Se taie sub forma de baghetele.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Ouale se bat.
Baghetelele se dau prin faina, apoi prin ou iar in final in pesmet.
Se pun la prajit intr-o tigaie in care punem ulei din abundenta, pentru a fi prajite cat mai uniform.
Se scot pe un servet de bucatarie pentru a i se mai absoarbe din ulei.
Se serveste cu salata de rosii si cu paine de casa.
Pofta buna!
RozBonBon