Baghete Cu Dovlecei
Sursa Baghete cu dovlecei
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rapide si gustoase, aceste baghete sint ideale pentru un inceput (mereu anost :P) de saptamana...
...sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere...vedeti sugestia de la sfarsitul postarii :))
Ingrediente pentru 10 portii:
- 1 dovlecel de 500 de grame sau 3 zucchini
- 5 felii mari de sunca sau 10 felii subtiri jambon/bacon
- sare, piper, boia
- 100-150 g. cascaval sau parmezan
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, uscati-i si indepartati-le capetele. Daca folositi zucchini, ii taiati pe lung, in sferturi.
Daca folositi, insa, un dovlecel de-al nostru, romanesc, il taiati pe jumatate (tot pe lung), urmand ca fiecare jumatate sa fie taiata in 5:
Opariti-i apoi timp de cca. 3 minute in apa fiarta cu sare; lasati-i sa se scurga si sa se raceasca.
Daca folositi sunca, taiati fiecare felie in doua, obtinand astfel 10 bucati:
Infasurati dovleceii in sunca si prindeti-i cu jumatati de scobitori ca sa nu se desfaca:
Puneti baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt; presarati cu sare, piper si boia dupa gust.
Radeti deasupra cascaval sau parmezan:
Dati la cuptor (in prealabil incins) pentru cca.18 minute sau pana cand vedeti ca se gratineaza:
Cand le serviti, radeti din nou putin cascaval sau parmezan deasupra:
Aceste baghete sint foarte bune la petreceri deoarece se pot manca fara sa fie puse pe farfurie, daca le-ati infasurat un capat in folie de aluminiu ;)