Baghete Cu Dovlecei
Sursa Baghete cu dovlecei
![savalaura.blogspot.c](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rapide si gustoase, aceste baghete sint ideale pentru un inceput (mereu anost :P) de saptamana...
...sau, de ce nu, chiar pentru o petrecere...vedeti sugestia de la sfarsitul postarii :))
Ingrediente pentru 10 portii:
- 1 dovlecel de 500 de grame sau 3 zucchini
- 5 felii mari de sunca sau 10 felii subtiri jambon/bacon
- sare, piper, boia
- 100-150 g. cascaval sau parmezan
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, uscati-i si indepartati-le capetele. Daca folositi zucchini, ii taiati pe lung, in sferturi.
Daca folositi, insa, un dovlecel de-al nostru, romanesc, il taiati pe jumatate (tot pe lung), urmand ca fiecare jumatate sa fie taiata in 5:
Opariti-i apoi timp de cca. 3 minute in apa fiarta cu sare; lasati-i sa se scurga si sa se raceasca.
Daca folositi sunca, taiati fiecare felie in doua, obtinand astfel 10 bucati:
Infasurati dovleceii in sunca si prindeti-i cu jumatati de scobitori ca sa nu se desfaca:
Puneti baghetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt; presarati cu sare, piper si boia dupa gust.
Radeti deasupra cascaval sau parmezan:
Dati la cuptor (in prealabil incins) pentru cca.18 minute sau pana cand vedeti ca se gratineaza:
Cand le serviti, radeti din nou putin cascaval sau parmezan deasupra:
Aceste baghete sint foarte bune la petreceri deoarece se pot manca fara sa fie puse pe farfurie, daca le-ati infasurat un capat in folie de aluminiu ;)