Baghete Crocante Din Foietaj
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sa revenim... m-am incumetat sa deschid cuptorul ca era destul de racoare... si am facut bunatatile astea... 'complicate'...'laborioase' :))
mirosea in toata casa intr-un mare fel...
sunt foarte bune alaturi de branza, rosii... sau doar un suc rece ...ca sa nu mai zic de bere...
uite asa:
closer...
da sus...:))
Ingrediente:
400 gr. aluat de foietaj
200 gr. salam feliat f subtire
200 gr. cascaval (oricare tip)
ketchup
1 galbenus
chili (optional)
oregano
salamulu se taie in fasiute/bucatele mai mici...
cascavalul se da pe razatoare...
foietajul dezghetat se intinde cu sucitorul...
jumatate de foaie o ungeti cu ketchup...peste care am prasarat un pic de chili ca sa fie picante...
deasupra am pus feliile de salam...
apoi cascavalul...
am acoperit-o cu jumatatea goala...unsa cu putina apa...
am presat usor foia deasupra ca sa iasa aerul...
apoi cu ajutorul unei role pt piza am taiat fasii de 2-3 cm chiar si mai late...
le-am rasucit si le-am pus in tava! va recomand sa folositi hartie de copt... altfel se vor lipi de tava fie ea si de teflon...
le-am uns cu galbenush de ou...iar deasupra am presarat oregano...
dati la cuptorul preincalzit... la foc iute pana se rumenesc!
sunt foarte bune!
multumesc alinei-lili si lui Edith! va pup!