Bagheta Cu Mozzarella, Rosii Si Prosciutto Crudo
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Acest sandwich a devenit unul din preferatele mele in zilele calduroase de vara.
Este un sandwich light, un fel de salata caprese pusa intr-o bagheta. Este satios si sanatos in acelasi timp. Rosiile se pot folosi sau crude sau coapte la cuptor, cum alegeti, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie.
Am folosit:
[pentru 1 bagheta taiata in 4 si apoi taiate pe jumatate]
- 3 rosii mari taiate rondele
- 8 felii taiate rondele de mozzarella-mai groase
- 2 linguri de balsamic vinegrette
- 8 frunze de busuioc proaspete
- 8 felii de prosciutto crudo
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- sare/piper
- 2 linguri de ulei de masline
1. Se amesteca uleiul de masline cu usturoiul zdrobit si cu otetul balsamico.
2. Se aseaza rosiile intr-o tava, se acopera cu otetul si uleiul amestecate cu usturoiul si se dau la cuptor 1 ora la 200 grade C.
3. Apoi se construieste sandwich-ul, un strat de paine, apoi frunzele de busuioc, un strat de mozzarella , apoi stratul de rosii si prosciutto crudo si ultima felie de paine.
Painea o puteti da la cuptor cateva minute sau o puteti praji in tigaie pentru o savoare mai puternica.
POFTA BUNA!!!