contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bagels

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta preluata de la Laura A.

Bagels sunt un fel de covrigi care pot fi mancati atat ca atare cat si folositi drept chifla pentru sandwich. Coaja este foarte crocanta insa miezul este pufos. Dupa ce se racesc coaja devine elastica. Sunt incredibili de buni!


Mod preparare:

1. Faina se amesteca cu sarea si drojdia. Se face o gropita si se adauga zaharul, uleiul, apa si oul batut. Se amesteca cu un tel pana aluatul prinde consistenta apoi se framanata cu mana.

2. Cand deja incepe sa se lege bine, se rastoarna aluatul pe o plansa de lemn si se mai framanta pret de 10-15 minute. Din cand in cand se mai infaineaza suprafata de lucru si mainile. Aluatul rezultat trebuie sa fie elastic si nelipicios.

Picnik collage4

3. Se lasa la dospit 45-60 minute, pana isi dubleaza volumul.

4. Cand a expirat timpul de dospire punem o oala plina cu apa pe foc, sa fiarba.

5. Dupa acest timp de dospire rasturnam aluatul pe plansa de lucru si il impartim in 12 bucati egale din care formam bilute uniforme (mie mi-au iesit mai multe ca le-am facut mai mici).

IMG_4399 []6.  Luam cate o biluta, o aplatizam si cu degetul aratator infainat formam o gaura in mijlocul bilutei. Apoi ridicam degetul cu tot cu cerculetul de aluat in aer si incepem sa invartim pana se largeste gaura suficient de mult (daca gaura e prea mica, se va astupa la oparit si la copt).

IMG_4411 [] 7. Punem in apa care trebuie sa fiarba, cate 2-3 bagels si  lasam cate 20 secunde pe fiecare parte, dupa care le scoatem si le asezam pe un servet curat. Prin aceasta operatie oparim aluatul care va deveni crocant in exterior.

8. Asezam covrigeii pe tava de cuptor tapetata cu hartie , ii ungem cu albus si ii pudram cu susan, sare grunjoasa sau mac. Dam la copt la 200 grade pt 15-20 minute.

IMG_4448 [] Se servesc simpli sau umpluti. Dupa racire se pastreaza in pungi.

IMG_4484 []





Reteta recomandata de Floridecires7.blogspot.com